Het maken van een account

Om deze site te kunnen gebruiken, moet je inloggen. Dat kan met een Facebook-account of met een Gamerlaunch-account. Om een Gamerlaunch-account te maken, klik je rechtsboven op "Register"

Gezien Gamerlaunch door duizenden spelers van verschillende games gebruikt wordt, kan het zijn dat je naam al in gebruik is. Je kan dan bijvoorbeeld wat leestekens toevoegen (-Jwee-) of iets als _nl of _be achter je naam plakken.

Let wel: je zal per e-mail een bevestingsmail krijgen met een link waarop je moet klikken om je account definitief te bevestigen. Die e-mail komt hoogstwaarschijnlijk in je ongewenste e-mailmap binnen, dus vergeet daar niet te kijken. 

 

 

Volledige toegang tot de site

De Ronde Tafel maakt gebruik van een Launch Code. Deze code is bedoelt voor wie al lid is van De Ronde Tafel en zorgt ervoor dat je volledige toegang hebt tot deze site. Deze code is in-game te vinden in de Guild Information. Druk op "J", navigeer naar het tabblad "Info" (Classic: druk op "O", tabblad "Guild" en dan "Guild Information").

Noteer de Launch Code voor jezelf, zorg ervoor dat je bent ingelogd op de site en klik vervolgens op deze link.

Vul de Launch Code in in het vakje en klik op "Submit Launch Code". (Gebruik NIET de optie "Skip Launch Code and Continue".)

Je hebt nu volledige toegang.

 

 

Je character(s) claimen (alleen voor retail)

Wanneer je eenmaal toegang hebt tot de site, kan je nog je characters claimen in het Guild Roster. Dit claimen is niet verplicht maar is wel gemakkelijk.

Als je character nog ontbreekt in het roster, kan je dit eenvoudig er aan toevoegen door op "Add a Character to De Ronde Tafel" te klikken linksonder in het scherm met het Guild Roster.

Mocht je per ongeluk een character claimen dat niet van jou is, kan je dat ongedaan maken door met de muisaanwijzer rechtsboven over je naam te bewegen en "View your profile" te kiezen. In het (vierde) tabblad genaamd "Characters" heb je een lijst van de door jou geclaimde characters. Door op "Unclaim Character" te klikken maak je een foute claim ongedaan.

Is jouw character onrechtmatig door iemand anders geclaimd? Geef een seintje aan de admin (Jwee), die kan dit rechtzetten. 

Noot: misbruik levert geen voordeel op maar wordt wel gestraft.

 

 

Je profiel instellen

Het is handig als je een aantal dingen in je profiel meteen goed instelt (ga met je muisaanwezer rechtsboven over je naam en kies "View your profile").

In het eerste tabblad (Profile): Wij leven qua tijdzone in GMT +1. Amerikanen falen echter met zomertijd dus grote kans dat de weergegeven tijd alsnog met 1u mis is. (Te vermijden door gedurende de zomertijd tijdelijk GMT +2 in te stellen als tijdzone.)

Je kan evt. een Avatar en/of een Signature uploaden (sigs zijn max 900 x 200).

Verjaardag hoef je niet in te stellen.

In het tweede tabblad (Sites): Onder Site Options kan je "Forum 'Post As' Settings" kiezen. In het nieuwe venster kan je dan aangeven onder welke naam je forumposts worden gemaakt. Je kan kiezen uit alle characters die je geclaimd hebt, het is natuurlijk de bedoeling dat je hier je Main selecteert. 

In het vijfde tabblad (Communications): In de 6e sub-tab, "Email Notifications", kan je aangeven of je berichten van Guildlaunch ook op je e-mail wilt ontvangen. Dit staat standaard aan maar kan natuurlijk voor ongewenste spam zorgen. Wanneer je een optie op "No" zet, krijg je het genoemde bericht enkel op de site te zien als je ingelogd bent.